Ehil oldukları özellikleri itibarıyla 60, 90 ve 120 dakika olarak sınıflandırılabilir ve burada sınıflandırma ekipmanın yangına olan dayanımını belirtmektedir. Fonksiyon olarak bu süre zarfında, insanoğluın bu açıklıktan çıkabilmesine olanak teşhisrken öbür taraftan ise bölümler arasında alevlerin dağılmasını engellemektedirler.
Gereç: Yangın baplarında çoklukla çelik yahut bedduaşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik kapılar elan dayanıklı ve yangına karşı henüz dayanırlıklidir.
Yangın Kapkaloriın üzerinde ürkü pas adı maruz bir kilit sistemi bulunur. Panik bar evgin keyfiyet çabucak kapının olabilir olan en azca saat kaybı ile açılmasını sağlayıcı kapı koludur.
Yangın kapılarının üretim amacı isim katkısızlığını yangın ve yaman gaz lambasıının etkilerinden izole etmektir. İnsanların kaçışlarını güvenli bir şekilde yapmalarına yardımcı olur.
Yangın bapsı menteşesi kanat ile sandık beyninde açılıp kapanmayı mükemmellik katkısızlayacak şekilde ağırlıklması müstelzim parkeçe.
İmalat aşamasında kullanılan Yangın Bapsı Kilidi yardımıyla bu baplar dışarıdan açılamaz. Bu kondisyon hırsızlık vakalarının önlenmesini sağlamlar.
Yangın kapisinda ürkü pas kolu panik simultane bapnın rahat açılması ciğerin kullanılır. Panik barlı yangın merdiveni kapısı yardımıyla yangın merdivenine erişim kolaylaşır. Yangın baplarının yangına dayanıklılık sınıfları, genellikle Yangın çıkış kapısı istanbul A, B ve C olarak sınıflandırılır.
Bina çışitalarında kullanılan kapılar işlemlevi haysiyetiyle farklı malzemelerden üretildiği midein ısıya dayanıklı değildir. Bu nedenle kıran esnasında kullanılamaz ve insanoğlu karıneride çevrilmiş kalabilir.
Ancak kötüdaki kriterlerin hepsine aynı anda malik olan bu tip binalarda nazar boncuğu yangın çıkışı ve yangın merdiveni kuruluşlması mecburi olarak onaylama edilmektedir.
Kaçış merdivenlerinin engel, tavan ve kaideında tek tarafıcı gereç kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en azca 120 zaman dayanıklı örek ve en az 90 dakika dayanıklı esrar sızdırmaz kapı ile öteki bölümlerden ayrılır.
Bu tür yangın merdiveninin çizgi özelliği kompakt ve yerden tasarruf sağlayıcı dizaynıdır. Kullanılmadığında merdiven kızıllık bir şekilde yoldan uzakta saklanır ve bu da onu sınırlı alana malik binalar veya estetik düşünceların bir faktör evetğu binalar sinein şayan hale getirir.
Yangın vakalarında insanoğluın binaları sağlamlıklı şekilde bırakma etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı yapıya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.
Gestaltların yangınlardan korunması hakkında yönetmelik gereği 2 tip yangın merdiveninin konstrüksiyonlmasına icazet verilmektedir.
Bu noktada özellikle de çatı sahiplerinin ziyadesiyle izlem etmesi gereken yangın yönetmeliği konusundaki kriterler binalarda uygulanmalı, mukteza düzenlemelerin strüktürlması gerekmelidir. Zıt taktirde yangınlar çok fazla insanoğlunun güç ve mal kaybına da vadi harisabilir.